Grund Studio

Egy pohár jazz, pezsgővel...

2018. október 27. - GyökösiAttila

Facebook oldalunk követői mást sem láthattak hetek óta, minthogy készültünk a csütörtökön, immár negyedik alkalommal megrendezett Glass of Jazz rendezvényre. Merthogy most nem csak látogatóba mentünk oda, hanem résztvevői lettünk az eseménynek. Hogy hogyan és miért keveredtünk oda? Elmeséljük:

Az úgy volt, hogy Mr. D. a Cult In Glass projekt (amelynek része a Glass of Jazz rendezvény is) kiagyalója pár hónapja megkérdezte, van-e kedvünk részt venni ezen az októberi kóstolón. Igazából ez persze egyfajta segítség volt részéről nekünk, tetszik neki amit csinálunk itt a blognál. Nekünk ez nyilván ismertségünk növekedését, új kedvelőket, miegymást jelent, így hát gyakorlatilag rögtön igent mondtunk. Dani csak annyit kért cserébe, hogy vigyünk mi is kóstoltatni borokat, ha már jóravaló bortermelők elől vesszük el a helyet… :) 

jazz0.jpg

Azt rögtön tudtuk, hogy Barbi kedvenc borai közül kéne vigyünk néhányat, ezekről szívesen és jól tudnánk mesélni is. Azonban végül úgy alakult, hogy nem borokat, hanem másik nagy kedvenceit, pezsgőket vittünk, méghozzá a Törley csoport gyártmányai közül, egy-egy Barbi által valóban kedvelt tételt a gyártó három márkájából. (Törleyékkel a pár hónappal korábbi fantasztikus hangulatú Francois kóstoló és a múzeumlátogatás után alakult ki jó kapcsolatunk, az a kóstoló sok mindent megváltoztatott az én pezsgőkhöz való viszonyomban is.) A most bemutatásra került három tétel a Francois Blanc de Noir, a Hungária Irsai Olivér Extra Dry Limited Edition, és a klasszikus Törley Chardonnay Brut lettek. Az első két tétel ráadásul új, limitált termék, mindkettőről videót is forgattunk már. (Ezek itt meg itt tekinthetőek meg.)  

Eredetileg az volt a terv, hogy amolyan élő videóforgatást rendezünk, ennek keretében mutatjuk be a pezsgőket, de ezt az elképzelést a rendezvény szabadabb »közönségáramlása«, és persze a rendezvény közepére beillesztett koncert miatt végül elengedtük. Így aztán gyakorlatilag hagyományos kóstoltatást végeztünk. Barbara persze rutinos ebben, mi is egy ilyen kóstoltatáson ismerkedtünk meg, maga a BarbWine projekt is ennek köszönhető. Tehát ezzel nem is volt különösebb gond. Igaz, elég sokszor el kellett magyarázzuk, hogy mi nem a Törley emberei vagyunk, hanem egy boros blog szerkesztősége, (dacára a mindenféle kihelyezett szóróanyagunknak és a roll-up molinónknak) de hát egy kóstolón elfogadható, ha a népeket jobban érdekelik az italok, mint mondjuk a mi történetünk. (Pedig egy borokkal foglalkozó vlogról pusztán szóban mesélni mennyire menő ötlet már? :) ) 

Azt tudni érdemes, hogy a Glass of Jazz rendezvény semmiképp sem klasszikus kóstoló. Itt a zene, vagyis az eseményen megrendezett koncert általában olyan közönséget is vonz, akik a borokat nem ismerik, a zene miatt jönnek. De hát, ahogy a mondás tartja, aki a zenét szereti, rossz ember nem lehet. És bizony ebből a közönségből is kerültek ki nagyon is érdeklődő, a bemutatott pezsgőkre valóban kíváncsi kóstolók, talán nekik volt a legnagyobb élvezet mesélni. 

Mert mesélni aztán lehetett, az bizonyos. A gyártókról, de legfőként a pezsgőkről, a tradicionális pezsgőgyártásról, a szőlőfajtákról… szóval mindenről. Tényleg voltak nyitott és érdeklődő kíváncsiak. Szereztünk pár új rajongót az egyes pezsgőknek, de a mi youtube feliratkozóink száma is rendesen megugrott, tehát azért végül mégis sokakban tudatosult, honnan is keveredtünk oda pezsgős pult mögé. 

Összességében ez egy igazán kellemes este volt, ahogy hallottam a többi standnál kínált borok is finomak voltak, Gereben Zita koncertje pedig kifejezetten jól sikerült.

Részünkről mindenképp ajánljuk a Glass Of Jazz rendezvények látogatását. Megeshet, hogy a következőn is találkoztok velünk, viszont az biztos, hogy ha így lesz, akkor mi kicsit máshogy szervezzük majd a megjelenésünket, megpróbáljuk megvalósítani az eredeti elképzelésünket, és összegyűjtve az érdeklődőket, szervezettebb bemutatót tartani nekik. 

Egyébként most novemberben is lesz egy Cult in Glass szervezte bórkostoló, azonban itt nem a zene társul az esemény mellé, hanem a színház, pontosabban a komédia. A Glass of Comedy eseményről ide kattintva tudhattok meg többet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://grundstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr6914689332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása