Grund Studio

Ti forgatnátok videót egy vacsoráért?

egy versenyvideó története

2020. november 22. - Gyökösi Attila

A guruk azt mondják, minden rosszban van valami jó. Sőt, néha még azt is, hogy a rossz önmagában is csak nézőpont kérdése. Talán igazuk van. Mindenesetre az is bizonyosnak tűnik, hogy a járvány következményei nézőponttól függetlenül minősíthetőek rossznak.

Bár ki tudja... Az élet fura dolog, néha még ekkor is tartogathat pár pozitív jelenetet.

kepernyofelvetel2.jpg

Az van, hogy hazánk egyetlen dupla Michelin csillagos étterme a korlátozások bevezetésekor lehúzta a redőnyt. Pontosat nem tudunk a dologról, de józan paraszti ésszel is végig gondolható, hogy egy ilyen kaliberű éttermet nemigen lehet karanténbarát módon üzemeltetni. Akárhogy is, talán egy hónapja, hogy az étterem hosszú ideig tetszhalott állapotban lévő honlapján némi mozgolódás támadt, és megjelent egy felhívás, miszerint az étterem valamilyen misztikus változás küszöbére érkezett, és ezt a metamorfózist egy utolsó még igazi Onyx-os vacsora indítja el. Vagy valami ilyesmi.

Erre a vacsorára nem fizető vendégeket várnak, hanem az étterem vendégei lesznek azok, akik jelentkeznek, és bejutnak. A jelentkezés módja egy-egy videó elkészítése volt, amelyben a jelentkező elmeséli miért is őt válassza az étterem.

Ahogy megláttam ezt a felhívást, rögtön tudtam, hogy ezt nem hagyhatjuk ki. Ráadásul épp volt olyan közeli barát akiről tudtam, hogy szerelmese az Onyx étteremnek. Persze ő is azonnal belelkesedett. Még aznap este ki is jött a stúdióba (most a karantén alatt nem nehéz szabad időpontokat találni), fejben már készre írt szöveggel meg elképzeléssel. Itt pedig elég hamar el is készült az anyag. Persze egy ilyen verseny mindig izgalmas, hiszen semmit nem tudni arról, ki milyen videót csinál, sőt, azt sem, mit várnak az Onyx marketingesei, (Mert persze az sejthető volt, hogy itt azért valamilyen szándékuk van a jelentkezőkkel és a vacsorával.)

Arra jutottunk, hogy semmiképp sem profi videó kell, például nem akartunk kitűző mikrofont használni, hiszen itt vélhetően telefonos szelfivideók játszanak, és amúgy is a jelöltek személyisége, kisugárzása számít, az pedig Fruzsinának van bőven.

A videóban végül épp ezért csak rajta van a hangsúly és a fény, nincs semmi más zavaró, figyelemelterelő háttér-elem. Az egész koncepciót Fruzsina találta ki, azt is, hogy sötétben is mondjon pár mondatot a videó elején és végén. Itt azért aztán szenvedtünk is a hanggal, hiányzott az a fránya kitűzőmikrofon. Meg persze aggódtunk, hogy vajon egyáltalán észre fogják-e venni az Onyxnál, hogy már a sötét kép alatt is van mit hallgatni.

Mint kiderült, észre vették, mert végül bekerült a kosárba a videónk. Már csak a nézők szavazatán múlik, hogy végül a vacsorán is ott lehet-e a Fruzsina. Igazából egyébként ezen a lépésen, mármint a szavazósdin kicsit meglepődtünk amikor az Onyx jelentkezett, és vázolta, mit szeretnének. Valahogy nem két Michelin csillagos egy ilyen Facebook szavazás, persze az is igaz, a marketingesek isteneinek is muszáj adózni, és nyilván nem közömbös számukra, mekkora nézettséget hoz ez az akciójuk. Annyi egyébként tudható, hogy itt valamiféle videó forgatódik majd a vacsora kapcsán, igazából ehhez válogatják most össze a szereplőket. Ami végül is nem baj, egy épp "metamorfizálódó" Onyx videóban szerepelni nem ciki. És biztos jó lesz a vacsora is.

kepernyofelvetel_18.jpg

Ennyi a történet. A videónk kint van az Onyx oldalán, ha gondoljátok, nézzétek meg (alig több mint egy perc) és nyomjatok rá egy lájkot. Legyen már kerek a történet, ne kelljen kihagyni a desszertet...

Szavazni az Onyx oldalán magára a videóra lehet. A videó direkt linkje ez: https://fb.watch/1VVJHPZkxS/ de maga a fenti kép is kattintható.

A bejegyzés trackback címe:

https://grundstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr4016294334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása