Grund Studio

Beérett formátum

2019. május 14. - GyökösiAttila

A borkóstolók és a koncertek közös tető alá vonása vélhetően nem új keletű ötlet, így lehetett ez már a bor, mint ital születésekor is, a jó makedónok vagy épp a rómaiak sem hagyták ki a zene élvezetét a bőséges borfogyasztással koronázott lakomáikon. Azonban ez a korokon átívelő szokás mostanság teljesedik ki igazán. És vannak ennek a trendnek igazán bevált, szinte már mércét jelentő rendezvényei is.

gj66.jpg

Dávid Dánielt a Cult in Glass ötletgazdáját bő egy éve ismertem meg. Anno az akkor indult Barbwine blog/vlog kapcsán kértem a támogatását. Akkor ismertem meg az általa megálmodott Glass of Jazz rendezvénysorozatot is. Dani pozitívan is állt hozzánk, a negyedik ilyen rendezvényen már mi is ott lehettünk résztvevőként, akkor a Törley csoport pezsgőit mutattuk be az arra kíváncsiaknak.

A Budapest Jazz Clubban rendezett kóstolók remek alkalmat nyújtanak különlegesebb, nem mindenhol megtalálható borok megismerésére, az aktuális koncert pedig igazodik ehhez, szinte mindig van valami apró csavar az előadásban, ami különlegessé, máshol ugyanilyen formában nem hallhatóvá varázsolja a produkciót.

A borokat 10-12 mindig változó meghívott borászat biztosítja, mellettük általában van valamilyen egyéb érdekes gasztro stand is, ami a macarontól a szarvasgombáig sokféle, mindig új, néha meglepő lehet. A rendezvény alatt persze működik a klub konyhája is, tehát aki a kóstolás és a zene mellett rendes vacsorára vágyik, az is megoldható. A koncertek mindig szuperek, hiszen a BJC színpada és főprofilja épp erre van kitalálva. 

A rendezvénysorozat úgy tűnik, valóban kezd beérni, és amolyan fix kedvelő és követőbázissal bírni. A látogatók száma a telt ház körül mozog, igazából az esemény mintha már kezdené is kinőni a BJC biztosította kereteket, bár ahogy Danival erről beszélgettünk, a klub biztosította háttér fontos a rendezvények hangulatához, szóval nem valószínű, hogy váltásra kerülne sor.

Múlt héten már a hatodik ilyen programon vehettek részt az erre kíváncsiak. Én is elmentem, kóstoltam finomakat és a zenére sem lehetett panaszom.

Gyémánt Bálint vadonatúj felállású triója zenélt nekünk, és bizony igazán jól, nem véletlen, hogy Bálint nevét oly sokat lehet hallani az utóbbi években. Bálint jelenleg az egyik legkiválóbb jazzgitárosunk, aki a kezdetek óta sokszínű és izgalmas formációkban játszik. Zenéje bár a jazz és a kortárs improvizatív zene jegyeit viseli magán, mégis »fogyasztható« a sztenderdebb popzenét kedvelő közönség számára is. True Listener című albumát tavaly az év jazz lemezének jelölték. A most hallott vadonatúj trió felállásban néhány régebbi kompozíciójának újragondolásán túl, legújabb szerzeményeit játszotta el nekünk.

gj65.jpg

Abszolút kellemes este volt, mindenképp ajánlom Dani hasonló rendezvényeinek (mert több is van ám, a közös bennük a bor - no meg a zene - szeretete) figyelemmel kísérését, amelyet legkönnyebben a Cult In Glass facebook oldalának követésével tehettek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://grundstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr6414825676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása