Grund Studio

Utolsó kommentek:

XII.Hadosztály 2020.02.27. 21:04:51

Konzervatív borfogyasztó vagyok - nem szeretem a bio/organikus borokat. Biztosan azért, mert amihez eddig szerencsém volt, egy-két kivételtől eltekintve az maximum az iható kategóriát súrolta, de pl a hazai műfaj (egyik) pápájának tartott Weninger organikus borai nálam eddig kivétel nélkül lefolyó pozitív minősítést kaptak. :)
Szóval nem, nem keresem őket, sőt, inkább kerülöm. Ha valahol sikerül kóstolni, az rendben van, de pénzt nem adok érte.

Bejegyzés: 2020 az 'organikus' borok éve lesz?

Muhammad Balfas 2019.12.26. 17:39:19

@Indriq: Viszont a szennyvízelvezetés már nem volt az erősségük..

Bejegyzés: Brian és a bor

Indriq 2019.12.26. 16:59:47

de a vízvezetéket biztos ők adták Judeának:) meg a csatornázást! :)

Bejegyzés: Brian és a bor

kkm.furdancs 2019.08.21. 22:50:17

Csinos hangfal, jól is van fotózva!

Bejegyzés: Technika a Grundon – monitor hangsugárzók

G.Tibor 2019.07.12. 00:15:57

Hiánypótló írás, és a felütés is szimpatikus. Vissza kell rántani az értő borfogyasztást a kultúrsznobi magasságokból az átlagos hétköznapokba. Sokan elfelejtik, hogy a bor "csupán" élelmiszer.

Gere Attila mondta egyszer nekem egy borvacsorán, hogy nem szereti, ha mindenféle cifra jelzőkkel illetik a borait. Ízlik vagy nem ízlik - csak ez számít.

Bejegyzés: Dekantáljunk, vagy ne?

várom a levelet 2019.07.09. 20:05:02

mit ivott volna .teszkós bort,talán a Jellasics is azt kapott,azért futott annyira.

Bejegyzés: Petőfi és bora

dr. mesterséges színezék 2019.07.09. 20:04:59

Csak színlelte az alkoholizmust, pedig lecsúszott absztinens volt: egy zugnemivó.

Bejegyzés: Petőfi és bora

kkm.furdancs 2019.07.09. 20:04:42

Főcímlap, gratulálok!

Bejegyzés: De hová lett a parafadugó?

villányifehér 2019.01.24. 10:54:30

Az öregebb tőkék valóban kiegyensúlyozottabb termést produkálnak, ha nincsenek túlterhelve. Az én szőlőmben egymás mellett ( felett) található egy 1978-as és egy 2008-as telepítésű Hárslevelű ültetvény. A különbség zongorázható ízben, titrálható savban cukorban valamint harmóniában.

Bejegyzés: De mi az az 'öreg tőke'?

Virtuális turista 2019.01.23. 10:58:32

1200 pince? Micsoda hihetetlen felfedezőutakat lehetne tenni arra. És mennyi szabadulószobát lehetne építeni (mustmentes időszakban).

Bejegyzés: Átoltás és szerelem

károly szántana 2019.01.05. 18:54:19

@Basz-ommm: A dugósság nem palackozási és nem tárolási hiba, hanem dugókészítési. A parafadugók 5 %-a dugós. Ezért törekszik ma már egyre több pincészet arra, hogy kiváltsa a parafát. Ja, és a parafa egyáltalán nem környezetkímélő, mivel nem korhad (ezért is lehet folyadék lezárására használni), azaz akár évszázadokig ott marad, ahova kidobták. Újrahasznosítani esetleg szigeteléshez daráléknak lehet.

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

Rómaikömény 2019.01.05. 17:21:08

Waczak szállós jelenet: it's been corked. Kicserélték:)

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

GöTi 2019.01.05. 15:20:43

Húsz éve már, kollégáim számítógépes vírusokról, védelemről tartottak egész napos ismeretterjesztő előadást a cég dolgozóinak. "Megnyertem" a bevezető blokkot.
Egy hobbi borászati zsebkönyv aranyigazságát idéztem nekik:

"Nem az a jó borász, aki sok borbetegség kezelését ismeri,
hanem akinek nem betegszik meg a bora!"

Ez annyira találó megállapítás, hogy még a borokra is érvényes :)

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

Meister 2019.01.05. 14:50:56

Én voltam olyan borkóstolón, ahol a dugós borra (parafadugó-hiba okozza a borász szerint) azt mondta, hogy nincs még egy olyan élelmiszeripari termék, ahol elfogadható lenne, hogy 0,5% hibás. Gondoljunk bele, ha minden 300-adik bébitápszer büdös lenne egy benne élő gombától...
Szóval ez a borász mindenképpen azt javasolta, hogy ha nem csavarkupak, de múanyag dugó felé kellene elmozdulni...
Ezt, a cikkben említett mikrohullámos fertőtlenítést ő akkor (közel 10 éve) még nyilván nem ismerte.

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

balfaszokkal sáncoló 2019.01.05. 10:03:18

@TDICDITRDITDDIPDTD: Ha romlott az osztriga, azt is ki kell fizetni?

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.05. 09:21:53

@gabroca: Én is ezt mondtam neki, meg azt is hogy egy ilyen szállodának ezt simán bocsánatkérések közepette be kellene nyelni, de azt mondta hogy ez nem vita tárgya, mert akik odajárnak kifizetik és ez így van a világon mindenhol ahol van borkultúra.

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

gabroca 2019.01.05. 08:17:47

@Basz-ommm: normális eszes vendég meg nem fizetné ki a szar bor árát

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

Basz-ommm 2019.01.04. 23:56:37

Egy barátom pincér Bécsben egy a világon mindenhol ismert 5*-os nagynevű szállodában. Ö azt mondta hogy a "dugós" bort simán kiszámlázzák, mert "nem ők tehetnek róla" így járt a vendég. Ök helyesn tárolják és ezzel mindent megtettek az ügy érdekében. Simán többszáz euroval megkárosítva a vendégeiket.

Bejegyzés: De milyen ízű a dugó?

népszopás 2019.01.04. 12:10:46

biztos olyan, mint az öreg töke, csak jobban lóg már
v. valami marxi dolog?

Bejegyzés: De mi az az 'öreg tőke'?

Kelly és a szexi dög 2019.01.04. 12:10:40

A héjában van a vitamin...

Bejegyzés: De mi az az 'öreg tőke'?
süti beállítások módosítása